Thailand

Thailand har med åren blivit ett andra hem för tusentals svenskar. Värmen och de magnifika stränderna är några av sakerna som lockar mest. Det finns mängder av öar att besöka. Ingår "koh" i namnet vet du att det är en ö det handlar om då det är vad ordet betyder på thailändska.
thailand
Karaktäristiska grönklädda, branta klippor i Thailändska övärlden. Foto av Diego Delso.

Maiori
Denna färgstarka bild visar upp en av Thailands många oexploaterade stränder. Namnet på denna strand är Biruza Morya.Koh Phi Phi Leh strandMaya Beach på ön Phi Phi Leh har en fantastisk entré om man kommer sjövägen och är också berömd då den var skådeplats i filmen The Beach (2000) med Leonardo DiCaprio och Virginie Ledoyen i huvudrollerna.Ko Lanta strandKo Lanta är ännu ett bevis på att det finns gott om plats på de Thailändska stränderna. Foto: Jens-Petter Salvesen.

Klong Prao Beach

Klong Prao Beach är en av de finaste stränderna på Koh Chang som är den näst största ön i Thailand och ligger utanför fastlandets östra del nära gränsen till Kambodja. Det finns många lyxhotell i närheten av stranden och därför är delar av stranden endast tillgänglig för de respektive hotellens gäster. Klong Prao Beach sträcker sig en halvmil utmed ön så det finns ändå möjlighet att njuta av denna vita sandstrand oavsett var du bor.Klong Prao strand Två öar som ligger granne med varandra söder om fastlandet är Koh Poda (Poda Island) och Koh Kai (Chicken Island).

Likaså hittar du många fina stränder på halvön Railey Beach i söder.

De som letar efter det intesiva festlivet kan uppleva det spektakulära Full Moon Party på stranden Koh Phangan som ligger vid Pattaya.