Smathers Beach

Smathers Beach ligger i Key West och är en av vacker strand med höga palmer och en lång sandstrand. Det finns gott om aktiviteter här som beachvolley och möjlighet att hyra surfbrädor och vattenskotrar. Emellanåt finns tång och när den spolas upp på land kan det lukta ganska illa.
Smathers Beach strand
Key West ligger i Mexikanska Golfen, det är en ögrupp som kan nås med bil på en högst spektakulär sträcka från Floridas fastland. Ögruppen ligger bara en båttur bort från Kuba. Key West är bland annat känt som författaren Ernest Hemingways boplats under många år. Hans hus är numera ett välbesökt turistmål och även så Sloppy Joe’s bar som var författarens favorithak.

Det är skönt klimat här och det finns tillgång till många stränder. Förutom Smathers Beach kan ett par till nämnas.

Sombrero Beach i Key West påminner en del om en strand i Västindien. Här finns ljus finkornig sand och palmer på stranden och i omgivningen. Lite sjögräs som har spolats upp på stranden förstör möjligen intrycket om man fokuserar på det estetiska.

Rest Beach är en ganska smal strand. Sanden är fin, men nära vattnet finns också en del sjögräs.

Higg’s Beach är större än Rest Beach – även om den är relativt smal – och är också utrustad med solstolar, parasoller och det finns butiker nära stranden. Det finns en del sjögräs i vattnet, vilket ibland flyter upp på delar av stranden och kan göra vattnet grumligt.

Sorterat under Nordamerika