Costa Adeje

Costa Adeje är ett relativt nytt resmål på ön Teneriffa, men har redan det mesta som ska höra till en bra turistort: många bra hotell, matställen och stränder med mera. Vid sidan av detta finns spännande attraktioner på nära håll som Aqualand Costa Adeje som ligger strax utanför centrum i riktning mot Playa de las Américas. Här finns ett vattenland och även delfinuppvisningar.

Playa del Duque

Playa del Duque är för vissa förstavalet bland stränder i Costa Adeje, denna del av turistorten kallas ibland för Playa de Fañabe. Sandstranden består av finkornig sand och vattnet har en turkos ton. Den har finare strand huvudstranden som liger mer i centralt och större än bland annat Playa Puerto Colón som ligger i riktning mot Playa de las Américas.
Playa del Duque strand
Det är ibland ganska höga vågor, vilket gör att det finns badvakter på stranden. Dessutom finns flaggor för att visa om det är grönt/gult/rött badläge. En del caféer och restauranger finns i närheten, men detta är framför allt en strand om du vill hitta ett lite lugnare läge en bit bort från de centralaste delarna av Costa Adeje.

Det finns gott om solstolar med halmparasoll, hyrpriserna är dock höga.
Playa del Duque strandbild

Playa Puerto Colón

Stranden Playa Puerto Colón är belägen nära hamnen i Costa Adeje. Med tanke på läget är kanske detta inte är den mest charmigaste stranden på orten, men den ligger centralt och du kan hitta en massa matställen väldigt nära inpå stranden.
Playa Puerto Colón strand
Centrumstranden är en tämligen stor strand som följer strandpromenaden, vilket också gör att många besökare hittar hit. Den är barnvänlig då det inte är så stora vågor tack vare en vågbrytare utanför som delvis stoppar dessa.

För den som gillar golf finns här också en av Teneriffas bästa golfbanor, en tävlingsbana med 27 hål där de södra breddgraderna gör sig påminda med palmer och ibland utsikt över havet.

Sorterat under Europa