Marmaris

Marmaris är en av de största turistorterna i Turkiet och orten ligger i en bukt på Datçahalvön med flygplatsen i Dalamon knappt tio mil bort. Som välbesökt turistort medföljer stort utbud i nattlivet likaså shopping där en koncentration finnes på Tansas shoppingcenter medan det å andra sidan inte är främsta orten att besöka för dem som är på spaning efter landets kultur.
Öludeniz strand
Ölüdenizstranden väl värd en utflykt.

Stränder

I närheten av ligger Gökovabukten med turistorterna Bodrum och Marmaris på var sin sida. Strax norr om Marmaris går det att ta en båtuflykt till stranden Sedir Adasi som ligger på en ö. Strandens vackra sand omges av en myt om att den romerska kejsaren Marcus Antonius anlade stranden för att använda den som privat strand och ön som ett kärleksnäste åt honom och Kleopatra. Sedir Adasi kallas därför ibland Kleopatrastranden, men ska inte förväxlas med Kleopatrastranden i Alanya.

Fast det finns förstås utflyktsmål och sådana är Iztuzu Beach och Öludeniz där det finns en lagun och en sandstrand med starka blåa havsfärger.

Förmodligen finns det ingenting som slår nämnda stränder i området. Det finns dock ytterligare en rad stränder i närheten av Marmaris, inklusive orten egna, men det rör sig oftast om stenstränder. Det finns till exempel en strand i fint naturläge nära grannorten Datça vid namn Kargi Beach, också här består stranden av sten.   

Sorterat under Europa