Playa de la Malagueta

Malaga ligger längst ner i södra Spanien vid det som kallas Costa del Sol eller ”Solkusten”. Under sommarmånaderna gör platsen skäl för sitt namn och regndropparna brukar inte bli alltför många. Även på vintern är vädret skönt, men det brukar sällan bli temperaturer över 20 °C och vattentemperaturen är för låg för att det ska vara lockande att bada.
Playa de la Malagueta strand
En av stränderna här heter alltså Playa de la Malagueta och den ligger nära centrum öster om hamnen. Väster om hamnen fortsätter sandstranden som dominerar kusten vid Malaga och på den sidan kan du hitta Playa de Sacaba.

Malaga är en stor stad med över en halv miljon invånare och har också en flygplats. Förutom det sköna klimatet finns alltså annat att göra än att ligga på stranden. Bland annat är detta konstnären Pablo Picassos födelsestad och flera konstmuseer finns att besöka. En tjurfäktningsarena finns för den som är nervstark nog. Det är också värt att göra en utflykt då många fina mindre orter ligger längs kusten både västerut och österut.

Sorterat under Europa