Konyaaltistranden

Konyaaltistranden är den mest befolkade och största strander i Turkiska Antalya. Den ligger invid stadslinjen, en bit väster om centrum. Du får dock ingen sand på köpet utan detta är en stenstrand. Åker du hit på sommaren är det mycket varmt och det bränner under fötterna för den som går barfota. Havstemperaturen här är över 20 °C från juni till november, som varmast i vattnet är det i augusti då temperaturen närmar sig 30 °C.

En bit öster om staden hittar du Larastranden. Detta är en sandstrand med en hel del småsten. Ingen av de båda stränderna tillhör de främsta i Turkiet.
Konyaaltistranden strand
Med ett blått hav framför dig, stadslivet bakom dig och de höga Taurusbergen åt väster skapas en läcker inramning. På bergstopparna brukar det finnas snö den största delen av året. En bit upp i bergen, ungefär tre mil resväg från Antalya ligger ett av Turkiets mest populära utflyktsmål för turister: den väl bevarade ruinstaden Termessos. I övrigt hittar du mer av landet Turkiet i Antalya än i de flesta av de mindre turistorterna.

Sorterat under Europa