Italien

För turisten bjuder Italien på blandningen av ett rikt kulturliv och tillgången till vackra kustmiljöer och strandliv. Här kan du se bilder och text om stränder i Italien.
Maiori
Denna strand ligger i Maiori på sydsidan av Sorrentohalvön i provinsen Salerno. Stranden ligger också på Amalfikusten som givits epitetet "Italiens vackraste kuststräcka". Om man bortser från Salerno är Napoli närmsta stora stad.

Tuareddastranden ger närmast ett drömskt uttryck med ett stilla hav och konturer i form av runda linjer mellan sandstranden och havet. Stranden finns på Sardinien.

Italien har sin egen Riviera, Riviera dei Fiori (”Blomster-Rivieran”), med platser som Bordighera och Allasio.

Bordighera

Bordighera är en av semesterorterna på den italienska Rivieran. Här kan du bada i Liguriska havet och det finns en fin strand som är flera kilometer lång. Det är väldigt nära till den franska gränsen och det är bara cirka 3 mil västerut till Nice. I jämförelse med den franska Rivieran är den italienska motsvarigheten något sömnigare, på gott och ont.
Bordighera strand
De franska impressionistmålarna Claude Monet och Pierre-Auguste Renoir vistades här i slutet av 1880-talet och tavlan nedan berättar om vad Monet såg. Bordighera monetBordighera, oljemålning från 1884 av Claude Monet

Venedig är en av världens mest besökta platser av turister och mindre än fem mil bort ligger badorten Lido di Jesolo utmed vilken en lång sandstrand sträcker sig.

Lido di Jesolo

Vid Lido di Jesolo finns en av de mest populära stränderna på den norra italienska östkusten. I anslutning till stranden finns ett vattenland.Lido di Jesolo strand
Jämför näraliggande resmål: Grekland.