Clifton Beach

Clifton Beach ligger strax utanför Kapstaden, huvudstaden i Sydafrika. Området där stranden är belägen är en mindre förort med cirka 500 invånare. Under apartheidtiden var Clifton Beach ett reservat för vita och än idag utgör dessa majoriteten av invånarna.

Det finns fyra stränder här som är sammanlänkade, fast samtidigt avgränsade av stora granitstenar. Varje strand har sin identitet: en strand präglas av sportaktiviteter såsom beachvolley, en annan är lugnare och lockar barnfamiljer, en tredje är ett populärt tillhåll för homosexuella medan en fjärde är lugnare och mindre befolkad.
Clifton Beach strand
Vill man ha värme ska man besöka Clifton Beach under sommaren, men vattentemperaturen blir dessvärre aldrig särskilt varm, det är dock en viss skillnad om man badar i Atlanten eller Indiska Oceanen då det senare är varmare. Det är nämligen inte långt till Godahoppsudden där Atlanten och Indiska Oceanen möts. De som gillar att surfa badar dock i stränderna vid Atlanten då det finns bra vågor där.

Clifton Beach ska inte förväxlas med turistorten med samma namn på Tasmanien. Söker du bredare information om Sydafrika hittar du detta på Africantours.se.

Sorterat under Afrika