Bermuda

Många är det som förknippar Bermuda med vita stränder där man kan sitta i en solstol i skuggan under en palm eller vandra ut i ett klarblått vatten.
strand och klippor
Privat strandläge nära Astwood Park. Foto Bermuda Ministry of Tourism & Transport.

Bermuda är en ögrupp bestående av över 100 öar (de flesta är obebodda) som ligger i Atlanten utanför USA:s sydöstra kust. Det är varmt klimat här året runt och den hetaste perioden sammanfaller med sommaren i Sverige. Det kan dock förekomma oväder i form av tropiska stormar.

Det finns åtta huvudöar vilka numera är förenade genom ett stort brosystem, den största brukar kort och gott kallas för Bermuda. Här ligger också huvudstaden Hamilton och likaså landets enda flygplats. På denna ö finns en av de mest kända av Bermudas stränder, Horseshoe Bay.

Horseshoe Bay

Horseshoe Bay är en vacker strand på sydvästra Bermuda som lockar många turister. Den vita och finkorniga sanden på Horseshoe Bay är verkligen inbjudande och vattentemperaturen är drygt 20 °C under vintersäsongen och runt 28 °C när det är som varmast i slutet av sommaren. I anslutning till stranden finns caféer och faciliteter som toaletter och duschrum. Här finns också aktiviteter som allmänna beachvolleyturneringar.Horseshoe Bay strand