Amadores

Amadores är en konstgjord strand på Gran Canaria som blev till någon gång kring år 2000. Innan fanns här egentligen bara sten, men nu finns ett välplanerat område som är skapat med stranden i fokus.

Sanden på Amadores är betydligt vitare än på de andra stränderna på ön, avvikelsen beror på att sanden har importerats från Västindien. Platsen för stranden är för övrigt noga vald och till skillnad från Maspalomasstranden är det knappt någon vind alls. Bidrar gör också de skyddande stenvallarna som skapats. Det enda negativa med Amadores strand är att den blivit väldigt populär och dess yta är för det mesta fylld av besökare.
Amadores strand
Vid Amadores har en av flera konstgjorda stränder på Kanarieöarna anlagts.

Kring stranden sträcker sig ett stråk med restauranger och butiker (det finns även omklädningsrum). I övrigt är utbudet begränsat, dock finns chansen till shopping och nattliv i Puerto Rico som ligger inom gångavstånd och vägen dit är dessutom spektakulärt anlagd direkt intill havet och med horisonten som utsikt. Bussar stannar vid Amadores nära stranden, fast en rekommendation är att gå av i Puerto Rico (om du kommer i denna riktning) och gå sista vägen.

 

Sorterat under Europa